Wednesday, 28 September 2011

Posted by Precise Testing Solution | 00:05 | 1 comment
ISEB-ISTQB Foundation level Question Dump


For complete Dump Please Mail me


Question: 1.

Which tasks would USUALLY be performed by a test leader and which by the tester?
a. Adapt planning based on test results.
b. Create test specifications.
c. Plan tests.
d. Write or review a test strategy

A. c and d by the test leader
B. a and b by the test leader
C. a and d by the test leader
D. a, c and d by the test leader

Answer: D
________________________________________________________________________

Question: 2.

Which of the following BEST describes a datadriven approach to the use of test execution tools?
A. Monitoring response times when the system contains a specified amount of data
B. Manipulation of databases and files to create test data
C. Using a generic script that reads test input data from a file
D. Recording test scripts and playing them back

Answer: C
________________________________________________________________________

Question: 3.

Which one of the following statements about approaches to test estimation is true?
A. A metricsbased approach is based on data gathered from previous projects
approach uses the knowledge of the owner of the tasks or experts
B. A metricsbased approach is based on creating a workbreakdown
structure first
C. A metricsbased approach is based on data gathered from previous projects
approach is based on a workbreakdown structure
D. A metricsbased approach is based on an analysis of the specification documents
approach is based on the opinion of the most experienced tester in the organisation

Answer: A
________________________________________________________________________
 
Question: 4.

Which of the following statements is GENERALLY true of testing?
a. Testing can show the presence of defects.
b. Testing reduces the probability of uncovered defects.
c. Testing can show that a previously present defect has been removed.
d. Testing can prove that software is defect free.
A. a, b and c
B. a, b and d
C. a, c and d
D. b, c and d

Answer: A
________________________________________________________________________

Question: 5.

When in the lifecycle should testing activities start?
A. As early as possible
B. After the test env ironment is ready
C. After the requirements have been reviewed
D. Once the code is available to test

Answer: A
________________________________________________________________________

Question: 6.

A system requires 100% decision coverage at component testing for all modules. The following
module has been tested with a single test case.
The test case follows the path A, B, D, E, F, G. What level of decision coverage has been achieved?
A. 100%
B. 50%
C. 75%
D. 90%

Answer: B
________________________________________________________________________

Question: 7.

During which activity of the Fundamental Test Process test process do you review the test basis?
A. Evaluating exit criteria and reporting.
B. Test implementation and execution
C. Test analysis and design
D. Test planning and control

Answer: C
________________________________________________________________________

Question: 8.

Which of the following statements are true in relation to component testing?
a. Stubs may be used.
b. May cover resource behaviour (e.g. memory leaks).
c. Tests the interactions between software components.
d. Defects are typically fixed without formally managing these defects.
A. a, c and d
B. a, b and d
C. b, c and d
D. a, b and c

Answer: B
________________________________________________________________________

Question: 9.

Which of the following are the typical defects found by static analysis tools?
a. Variables that are never used.
b. Security vulnerabilities.
c. Poor performance.
d. Unreachable code.
e. Business processes not followed.
A. b, c and d are true a and e are false
B. a is true
C. c, d and e are true
D. a, b and d are true

Answer: D
________________________________________________________________________

Question: 10.

Given the following sample of pseudo code:
01 Input number of male rabbits
02 Input number of female rabbits
03 If male rabbits > 0 and female rabbits > 0 then
04 Input Do you want to breed (Yes / No)
05 If breed = No?
06 Print Keep male and female rabbits apart!?
07 End if
08 End If.
Which of the following test cases will ensure that statement ?6?is executed?
A. male rabbits = 1, female rabbits = 1, breed = yes?
B. male rabbits = 1, female rabbits = 1, breed = no?
C. male rabbits = 1, female rabbits = 2, breed = yes?
D. male rabbits = 1, female rabbits = 0, breed = no?

Answer: B
________________________________________________________________________

Question: 11.

Which ADDITIONAL test level could be introduced into a standard Vmodel
after system testing?
A. System Integration Testing
B. Acceptance Testing
C. Regression Testing
D. Component Integration Testing

Answer: A
________________________________________________________________________

Question: 12.

A system under development contains complex calculations and decision logic, and it is assessed as
high risk because of the relative inexperience of the development team in the application domain.
Which of the following would be the MOST appropriate choice of test design technique for
component testing?
A. Decision testing.
B. Statement testing
C. State transition testing
D. Equivalence partitioning

Answer: A
________________________________________________________________________
 
Question: 13.

Which of the following are characteristics of good testing in any life cycle model?
a. Every development activity has a corresponding test activity.
b. Testers review development documents early.
c. There are separate levels for component and system integration test.
d. Each test level has objectives specific to that level.
e. Each test level is based on the same test basis.
A. a, d and e
B. b, c and e
C. a, c and d
D. a, b and d

Answer: D
________________________________________________________________________

Question: 14.

How is the scope of maintenance testing assessed?
A. Scope is related to the risk, size of the changes and size of the system under test
B. Scope is defined by the size and type of system being changed
C. Scope is defined by the size and type of system being changed
D. Scope is related to the number of system users affected by the change.

Answer: A
________________________________________________________________________

Question: 15.

Which of the following is a MAJOR task of evaluating exit criteria and reporting?
A. Writing a test summary report for stakeholders
B. Logging the outcome of test execution
C. Repeating test activities as a result of action taken for each discrepancy.
D. Evaluating testability of the requirements and system

Answer: A  ________________________________________________________________________

Question: 16.

Given the following flow chart diagram:
What is the minimum number of test cases required for 100% statement coverage and 100%
decision coverage, respectively?
A. Statement Coverage = 1, Decision Coverage = 3.
B. Statement Coverage = 2, Decision Coverage = 3.
C. Statement Coverage = 2, Decision Coverage = 2.
D. Statement Coverage = 3, Decision Coverage = 3

Answer: C
________________________________________________________________________
 


Question: 17.

Which ordering of the list below gives increasing levels of test independence?
a. Tests designed by a fellowmember of the design team.
b. Tests designed by a different group within the organisation.
c. Tests designed by the code author.
d. Tests designed by different organisation.
A. c, a, b, d.
B. d, b, a, c
C. c, a, d, b.
D. a, c, d, b.
Answer: A
________________________________________________________________________

Question: 18.

A system specification states that a particular field should accept alphabetical characters in either
upper or lower case. Which of the following test cases is from an INVALID equivalence partition?
A. Feeds
B. F33ds
C. FEEDS
D. fEEDs

Answer: B
________________________________________________________________________

Question: 19.
Which of the following are structurebased techniques?
a. Decision table testing
b. Boundary value analysis
c. Multiple condition coverage
d. Use case testing
e. Decision testing
A. a and c.
B. b and d.
C. b and e.
D. c and e.

Answer: D
________________________________________________________________________
 
Question: 20.

Which statement BEST describes the role of testing?
A. Testing ensures that the right version of code is delivered
B. Testing can be used to assess quality.
C. Testing shows that the software is error free.
D. Testing improves quality in itself.

Answer: B

1 comment:

  1. Plz send the latest dump for ISTQB foundation level to this mail venkat.satya21@gmail.com

    ReplyDelete

Bookmark Us

Delicious Digg Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter